X-MASGIFTSONLINE BLOGS

Wat maakt iemand gelukkig?20 januari 2018
Dit is iets waar wij met het samenstellen van kerstpakketten ook altijd mee bezig zijn. Vandaar dit artikel (welke ik onlangs tegen kwam) over:
Wat maakt iemand gelukkig?


Een gelukkig leven valt of staat uiteindelijk bij de positieve relaties met de mensen om ons heen. Veel van de dingen die we met bezittingen en successen nastreven, zijn slechts een middel om meer van deze relaties op te bouwen en bestaande relaties te verdiepen. En die wijsheid komt niet zomaar uit de lucht vallen. Toen mensen in hun laatste levensdagen werd gevraagd waar ze spijt van hadden, waren dit de vijf hartenwensen die het meest werden genoemd.


LAATSTE HARTENWENSEN
1. Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt, dan had ik meer tijd kunnen doorbrengen met mijn gezin.
2. Ik wou dat ik mijn vriendschappen beter had onderhouden.
3. Ik wou dat ik wat vaker mijn hart had gevolgd, in plaats van te doen wat anderen van mij verwachtten.
4. Ik wou dat ik mijn geluk meer voorrang had gegeven.
5. Ik wou dat ik de moed had gehad wat vaker van mezelf te laten horen.

Vraag je je wel eens af hoe je je leven meer zin kunt geven, of een nog gelukkiger mens kunt worden? Dan zijn deze hartenwensen misschien een goed uitgangspunt. En zeg nou zelf: beter laat dan nooit en baadt het niet, dan schaadt het niet!

Natuurlijk zijn er nog vele andere dingen waar een mens gelukkig van wordt. We hebben er hieronder een paar voor je op een rij gezet.

HELP JE MEDEMENS
Onderzoek heeft uitgewezen dat iets goeds doen voor een ander de beste manier is om je geluk een boost te geven. Denk daarbij aan vrijwilligerswerk, maar ook de zorg voor je ouders of het helpen van vrienden. Twee uur per week is blijkbaar voldoende.
Ook wanneer je geld besteedt aan een ander, zal je dat een beter gevoel geven dan wanneer je dat geld aan jezelf besteedt.

SCHEP REGELMATIG EEN LUCHTJE
Door ons drukke leven verliezen we steeds meer het contact met onze oorsprong: de natuur. De natuur heeft een ontspannend en rustgevend effect op ons en er minimaal twintig minuten per dag in doorbrengen, kan al een wereld van verschil maken. De frisse buitenlucht waait als een frisse wind door je hersenen, waardoor je je beter kunt concentreren en helderder kunt nadenken. En als klap op de vuurpijl word je er ook nog blijer van!

PAK VOLDOENDE SLAAP
Dit is een inkoppertje. Als je moe bent, is je humeur vaak niet al te best, toch? Om je helemaal happy te kunnen voelen, is voldoende slaap dus een must. Terwijl je slaapt, heeft je lichaam de tijd om zich te herstellen en weer op te laden. Als je goed uitgerust bent, ben je ook stukken scherper. Dat te weinig slaap een negatieve impact heeft op je gemoedstoestand, verklaart ook het volgende interessante weetje:
Negatieve prikkels worden verwerkt door een deel van je hersenen dat de amygdala heet. Positieve of neutrale herinneringen worden verwerkt door de hippocampus. Een slaapgebrek heeft meer weerslag op de hippocampus dan op de amygdala. Niet zo gek dus dat wanneer je moe bent, positieve gedachten eerder op de achtergrond blijven en negatieve gedachten al gauw op de voorgrond treden.

BRENG TIJD DOOR MET FAMILIE EN VRIENDEN
Zoals we al eerder aankaartten, is het opbouwen en onderhouden van positieve relaties van essentieel belang voor ons geluk. Investeer dus in de relaties met de belangrijke mensen in je leven en probeer regelmatig tijd met ze door te brengen.

NEEM TIJD VOOR JEZELF
Niet alleen het contact met anderen, maar ook het contact met jezelf is belangrijk. Er zijn verschillende dingen die je daarbij kunnen helpen. Yoga is een goede optie, of mediteren, maar ook tijdens een wandeling door de natuur kun je de rust vinden om in contact te komen met je innerlijk. Terwijl je dit doet, leer je jezelf beter kennen. Het helpt je te ontdekken wat je belangrijk vindt en wat je in je leven wilt bereiken.

WEES DANKBAAR
Sta eens stil bij waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat het je direct een stukje gelukkiger maakt. En het kan heel simpel zijn.
Houd bijvoorbeeld een dagboek bij waarin je iedere dag drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent. Een andere manier is de mensen die je hebben geholpen, hiervoor te bedanken. Of laat in bed, net voor het slapen gaan, de dingen waarvoor je dankbaar bent nog eens door je hoofd gaan. Door je bewust te worden van waar je dankbaar voor bent en deze dankbaarheid ook naar anderen te uiten, focus je je automatisch op de positieve dingen in je leven. Sta er dus iedere dag even bij stil en je zult zien dat het geluk je toelacht.

KOM IN BEWEGING
Bewegen heeft vele voordelen. Het helpt je ontspannen, heeft een positieve impact op je hersenen, verbetert je zelfbeeld (of je nu afvalt of niet) en stimuleert de afgifte van endorfine, een gelukshormoon. En sorry, maar ‘niet genoeg tijd’ is geen excuus meer. Want echt, veel tijd heb je er niet voor nodig. Met een korte, effectieve work-out kom je al een heel eind. Probeer bijvoorbeeld eens deze simpele WORK-OUT VAN ZEVEN MINUTEN, samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek en gepubliceerd door de New York Times. Je zult zien dat je inspanningen worden beloond!

12well_physed-tmagArticle

Overig blogs

X-masgiftsonline gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij X-masgiftsonline voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.